Homlokzattisztítás

Technológia

A homlokzatok hőszigetelése egyre elterjedtebb és egyre korszerűbb. Az egyre hatékonyabb hőszigetelés fokozza az algásodást és mohásodást. Az algák és gombák szaporodását a tartósan nedves felület elősegíti, a jól szigetelt felület nem szárad olyan gyorsan, mint a belülről melegített felület. A jól szigetelt felületen a reggeli pára, köd, eső nem párolog gyorsan el, ez vezet az algák, gombák és mohák gyors elterjedéséhez. Az északi, árnyékos, növényzettel beárnyékolt homlokzatok jellemzően hamarabb és gyorsabban algásodnak. Szívesen segítünk Önnek megoldani a tisztítással kapcsolatos problémákat.

Miért jobb tisztítani, mint a homlokzatot újra festeni?

A legtöbb épület festését nem lehet állványzat nélkül elvégezni. Ahhoz, hogy egy felületet újra fessünk, elő kell készíteni a felületet, ha szennyezett, akkor tisztítani kell. Ha tisztítjuk, akkor miért ne tisztítsuk úgy, hogy már ne is kelljen festeni? Tisztítószerünk és technológiánk lehetővé teszi, hogy állvány és magasnyomású mosás nélkül elvégezzük a tisztítási feladatot.

Homlokzattisztítás
lépésről lépésre

1. lépés: A homlokzat előkezelése

A kereskedelmi forgalomban nem kapható tisztítószerünket speciális eszközökkel felhorjuk a felületre. A technológiát a felület tulajdonságainak figyelembevételével végezzük. Az esetek legnagyobb részében nincs szükségünk állványra, a tisztítószert 12 m-es teleszkópnyéllel hordjuk fel. Amennyiben magasabb a homlokzat karos emelővel dolgozunk. Ez a megoldás jelentősen csökkenti a költségeket.

2. lépés: Az elhalt szennyeződés leöblítése

Az előkezelés során elhalt biológiai anyagot (alga, moha, gomba, stb.) kíméletessen, magasnyomású berendezés nélkül a felületről leöblítjük. Ehhez a munkához is a teleszkópos nyeleket használjuk.

3. lépés: Megelőző védőréteg felhordésa

Az algák és gombák megtelepedését gátló védőréteget felhordjuk a homlokzatra. Szintén a teleszkópos nyelekkel és permetező berendezés segítségével. Kész is az elkövetkező 5 évben garantáltan nem jelenik meg a felületen gomba és alga.

Az általunk kínált
módszer előnyei

+36 (30) 9397 635