Hasznos tippek

Néhány tipp, hogy tiszta maradjon a homlokzata

Rendszeres karbantartás

Ha hőszigetelt homlokzatunkat tartósan meg akarjuk védeni, akkor azt rendszeresen karban kell tartanunk. Ha már nagyon algás, gombás, mohás a felület, akkor azt szakemberre kell bíznunk. Ha azonban még csak kevésbé szennyezett a felület, akkor azt akár házilag is karban lehet tartani. A rendszeres karbantartás csodákra képes.

Figyelem: soha ne használjon magasnyomású mosót! A nagynyomású mosó, még alacsony nyomáson is kárt okozhat.

Pincelejárók, lábazatok

A felfröccsenő víz is gyorsítja az algásodást. ezért rendszeresen tisztítsuk le a lábazatot puha kefével és gyenge tisztítószerrel. A letisztított felületen nem tudnak megtelepedni az alga és gombaspórák. Soha ne használjon durva kefét és erős tisztítószert, mert az a felület maradandó károsodását okozhatja. Az esőcsatorna tisztítása is fontos megelőző intézkedés. Az eldugult, nem megfelelő átfolyású csatorna is vezethet a homlokzat elszennyeződéséhet. A lecsorgó koszos víz folyamatosan nedvesen tartja a felületet és táptalajul szolgál az algáknak, gombáknak és a mohának.

Növényzet a homlokzaton

Bokrok, fák virágágyások a homlokzat közvetlen közelében is okozhatják a homlokzat gyor szennyeződését. Rendszeres metszéssel és nyírással kordában tarthatjuk a növekedést. Törekedjünk arra, hogy a homlokzattal ne érintkezzenek és lehetőség szerint a homlokzat felülete jól tudjon szellőzni.

Szennyeződést vonzó felületek

Ablakpárkányok, homlokzati díszek, lámpák, postaládák kiálló, vizszintes felületein könnyen megmarad és összegyúlik a víz és a kosz. Ezek csúnya lefolyások okozói lehetnek. Tisztítsuk rendszeressen ezen felületeket.

Pontszerű algásodás

Ha helyenként feltűnik kisebb algás folt, úgy azt gyenge ecetes oldattal fújjuk be, majd hagyjuk egy éjszakát a felületen. Másnap egy locsolókannával, vagy kerti tömlővel öblítsük le a felületet. Nagy felületű szennyeződés esetén bízzuk a tisztítást szakemberre!

Téli karbantartás

Télen ügyelni kell arra, hogy lehetőség szerint ne a homlokzat közelébe kerüljenek az eltakarított hó kupacai. A szórósó is veszélyt jelent a homlokzatunkra.

Amennyiben kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal! Szívesen segítünk Önnek.